Mått

Vi har helt gått ifrån allt traditionellt tänkande. Vi har skapat ett huvudlag som ger ryttaren frihet att justera tränset på egen hand. Själva huvudlaget är gjort i "one size" och passar i princip alla hästar från Pony till XFull. Dessutom fångar vi upp alla hästar som ligger ”mellan storlekar”. Noteras bör dock att de allra största och de allra minsta hästarna kommer att få egna storlekar inom kort.

One size… hur då? Vi har vänt på traditionen genom att korta ner de tränsdelar som har spännen och förlänga de delar som inte har spännen.

När du gör din beställning är det enbart storleken på pannbandet du ska fokusera på. Beställer du ett träns i cob så får du automatiskt en nosdel i samma storlek (dvs den lilla nosplattan som ligger över nosryggen). Vill du blanda, t ex ha ett längre pannband, eller en kortare nosdel så gör en notering i kommentarsrutan i din beställning, så ordnar vi det.

Våra pannband mäter….
XFull 45 cm
Full: 42 cm
Cob: 40 cm
Pony: 38 cm

Nosgrimmans mittparti mäter…
Full: 20 cm
Cob: 18 cm
Pony: 18 cm

När tränset anpassas bör du utrusta dig med håltång och sax/kniv. Det här är inte så knepigt som det kan låta. Har du en liten häst måste du kanske göra några fler hål och ev klippa av remmar som är för långa. Skulle någon rem vara för kort, eller extremt för lång, så har vi reservdelar. Maila eller ring så skickar vi kortare eller längre remmar utan kostnad. Vi vill givetvis att ditt träns ska sitta perfekt.

Vi kommer att tillhandahålla separata tränsdelar i andra mått. Ex en längre rem under hakan, kortare/längre nedre sidostycken etc. Och självklart kommer det gå att köpa till extra nosgrimor och kortare/längre nosplattor för den som önskar använda samma träns till flera hästar.

Kontakta oss om du är osäker på, eller inte alls förstår hur du ska anpassa tränset. Alla frågor är välkomna. Det här är ett nytt sätt att anpassa träns och vi har full förståelse för att det som är så självklart för oss, inte är lika självklart för våra kunder. Till varje träns medföljer en monteringsanvisning. Läs den noga innan du börjar anpassa tränset!

Viktig information

Vg notera att Shape by Charisma är såväl design- som varumärkesskyddat!
Bilderna omfattas av upphovsrättslagen och får ej kopieras.