OBS! för närvarande slut i lager

Allmänt

Ett renskinn är hälsosamt för hästar som har känslig rygg, om sadeln ligger an eller om hästen lätt får skav. Renskinn är som balsam för känsliga hästryggar och hjälper till att fördela trycket. Renskinnspälsen består dels av ullhår (mjuka och fina) och dels av stickelhår (kraftiga och långa). De senare innehåller "luftkuddar" vilket innebär att extra mycket luft cirkulerar under sadeln. Ett renskinn fungerar lika bra när det är varmt som kallt.

Våra renskinn är specialgarvade och fäller obetydligt

Ett renskinn som inte är berett, luktar ganska illa och fäller som en julgran efter trettonhelgen. Våra skinn är tjocka, luktar gott och fäller inte. Skinnen kommer från svenska renar och vi vågar påstå att våra skinn är de bästa som går att få tag på i Sverige.

Skötsel

Man tvättar inte renskinnet. Skaka bara av det efter användning. Vid behov kan du borsta, kamma eller dammsuga. När det är snö på marken, kan du med fördel placera skinnet där en stund.

Storlekar: 

Helt skinn eller pad 

Paddarna tillverkas på beställning (Leveranstid; normalt ca 7 - 10 arbetsdagar)

En pad kan användas på två sätt. Antingen under schabraket, eller mellan schabrak och sadel. Om du använder padden för att motverka skav ska du lägga renskinnet under schabraket (hår mot hår). Om du däremot använder skinnet som en tryckavlastande pad kan du lägga det mellan sadeln och schabraket. Fortfarande ska dock håret peka neråt, dvs du lägger baksidan (mockasidan) på renskinnet mot sadeln.