Våra kunder köper inte "grisen i säcken"

Vi vill att du och din häst skall trivas med MasterBack sadeln. Den ska ju följa er under många, många år.

Man KAN aldrig avgöra om en sadel passar, genom att titta på bilder. Man kan inte ens avgöra om en sadel passar bara genom att lägga den på ryggen på en häst. Man måste UPP i sadeln och rida för att avgöra om den ligger bra eller ej. Och även om den ligger bra på hästen så ska både häst och ryttare trivas med sadeln.

Kanske måste en del små justeringar göras och det är här den personliga servicen kan vara avgörande. Vi släpper inte en  sadelkund förrän panelerna ligger precis som de ska och är anpassade för just den hästen. Du som ser sadelköpet som en investering inser att det är klokt att prova en sadel innan ni bestämmer er. Vårt unika utbud av paneler gör att sadeln passar i stort sett alla hästar. 

Vi får många frågor om utprovning och paneler. Du hittar all info under rubriken "Fakta om MasterBack"!

Prova först!

OBS! "Prova-först" konceptet gäller endast våra MasterBacksadlar och endast i Sverige.

Gör så här:

Fyll i en intresseanmälan så återkommer vi till dig med information om hur vi går vidare.
I rutan "kommentar" ber vi dig fylla i din vikt och din byxstorlek. Detta är uppgifter vi kommer att behöva för att kunna välja ut en lämplig sadel åt just dig och din häst. Notera också vilken modell du är intresserad av i första hand. Vi kommer så småningom också att behöva en profilbild av ryggen på din häst. Vg notera att hästen måste ha huvudet uppe. Det räcker med EN bild. Avvakta att skicka bilden tills dess att vi fått kontakt med varandra.

Läs också igenom all information som finns på hemsidan. Att låna hem en sadel är förenat med en del jobb och då är det viktigt att du är väl förberedd, då blir också resultatet bäst! Glöm inte bort att vi finns här för dig och att det är oerhört viktigt att du håller kontakt med oss under provveckan. Maila eller ring! Ibland blir det inte som man har tänkt sig på direkten, men i stort sett alla fel går att avhjälpa....under förutsättning att vi får hjälpa dig!

Vi har ett antal provsadlar i olika modeller som vi lånar ut. Lånetiden är 7 dagar (tiden för att frakta sadeln tur/retur ingår ej i lånetiden). Sadlarna lånas ut mot en deposition om SEK 3000. Om du vill behålla sadeln skickar vi en faktura på resterande belopp. Vill du däremot returnera sadeln så återbetalar vi depositionen så snart vi har fått sadeln i retur. Din kostnad för att få prova en sadel i en vecka är i slutänden endast frakten tur/retur.

OBS! 

Tänk på att vi har många kunder som står i kö för att få låna sadlar därför är det viktigt att hålla kontakten med oss under låneperioden och se till att lånetiden inte överskrids! Lånetiden är 7 dagar om inget annat överenskommits. Om sadeln inte skickas i retur inom överenskommen tid måste vi betrakta den som såld.

Lånesadeln skickas mot postförskott. Vilket innebär att du löser ut sadeln när den kommer mot depositionsavgiften (3000 kr) + frakt. Kostnaden för frakten till dig är 150 kr.

Paketet skickas med DHL och du kommer att få ett SMS från ditt utlämningsställe när sadeln är framme. OBS! Paketen ligger endast kvar i en vecka, därefter returnerars den till oss. Därför är det viktigt att du meddelar om du vet med dig att du kommer att resa bort. Frakt debiteras för ej uthämtade varor.

För att göra det enkelt och billigt för dig om du vill returnera sadeln så bifogar vi en retursedel (ligger i sadelpaketen). Det fungerar så att du lämnar in sadeln på samma utlämningsställe som du hämtade ut sadeln. Retursedeln, dvs etiketten, sätter du på paketen. Returen går då med DHL och kostar 150 kr men du behöver inte betala något när du skickar sadeln. Istället drar vi 150 kr från din deposition i samband med att vi sätter tillbaka pengarna på ditt konto.

Om du inte använder dig av retursedeln utan vill lösa returfrakten på annat sätt så ber vi dig returnera sadeln på Posten som vanligt postpaket alternativt med Schenker. OBS! EJ Bussgods!

Meddela oss sändningsnummer och vilken dag sadeln skickades tillbaka!

Så snart vi fått tillbaka sadeln och besiktigat den så sätter vi tillbaka depositionsavgiften på ditt konto. Glöm därför inte att meddela oss ditt kontonummer i samband med returen.

Vill du däremot behålla sadeln så betaler du in återstoden av köpeskillingen till oss. Vi skickar därefter ett kvitto på hela beloppet.

Lånesadeln ska återlämnas i samma skick som den erhölls. Skulle så inte vara fallet, reduceras beloppet som återbetalas med 25%.

Vg notera att extra paneler som skickats ut i samband med utprovning och som inte lämnas tillbaka debiteras med SEK 1500/par.

 

viktigt att veta när du provar en sadel!

När vi skickar ut sadlar för utprovning skickar vi paneler som vi tror kan passa häst och ryttare. Du kan alltså inte räkna med att sadeln ska ligga perfekt på hästen från dag 1. Fokusera på att provrida - inte på att anpassa! Det enda du behöver göra för att kunna provrida är att justera panelerna som sitter på sadeln när du får den, så att du sitter i jämnvikt. Hur du gör får du besked om i samband med att vi skickar ut sadeln.

OM provveckan leder till ett köp så kommer vi att lägga ner massor av tid att, tillsammans med dig, hitta ett par paneler som ligger perfekt på just din häst. Provveckan är alltså INTE tänkt att vara en "anpassningsvecka"! Tvärtom är provveckan till för att du ska få möjlighet att känna, klämma och rida i sadeln.... och framförallt få möjlighet att lyssna på din häst för att utröna om Masterback är den sadel och den lösning du och din häst söker.

Så för din egen skull, och för att du och din häst ska få ut så mycket som möjligt av den här prova-först-veckan... stirra dig inte blind på panelerna!!! Skulle vi komma fram till att du behöver andra paneler så rättar vi till det efteråt. Vill du köpa en sadel av oss så släpper vi inte dig förrän sadeln ligger korrekt. Dock är det viktigt att vi, direkt efter beslut om köp, ser till att få sadeln anpassad så fort som möjligt. Varken du eller vi tjänar på att dra ut på anpassningstiden. Avsikten är ju att du ska kunna rida i din nya sadel så snabbt som möjligt.

Håll kontakt med oss under utprovningen!

Hur dumt det än låter så är det oftast bra om det blir fel när man provar sadeln, för fel går oftast alltid att rätta till. Antingen byter man paneler eller så justerar man dem som sitter på. Vi har en mängd olika modeller och tjocklekar så det är aldrig några problem - förutsatt att vi kommunicerar med varandra! Har man letat sadel länge så blir man oftast konfunderad om allt faller på plats meddetsamma och börjar undra om det verkligen var så lätt. Risken är då stor att man istället börjar leta efter fel. Så hamnar man i framlut, baklut, sitter för nära, eller för högt över hästen eller om hästen reagerar negativt så behöver det inte vara av ondo, tvärtom av godo, för när man väl har rättat till felen så vet man med säkerhet att sadeln ligger rätt. Så glöm inte bort att vi finns här för dig och att det är superviktigt att du hör av dig till oss antingen via mail eller telefon så att vi kan hjälpa dig tillrätta under utprovningen! 

Hjälp med utprovning

Vi skickar sadlar över hela Sverige. Du får all hjälp du önskar via telefon och/eller mail. Det är inte svårt att prova ut en sadel på egen hand men det är viktigt att du håller kontakten med oss under din "prova-på-vecka".

Om du bor i Skåne kan du få hjälp att på plats prova ut din sadel. Om utprovningen leder till sadelköp sker utprovningen helt utan kostnad. Om utprovningen inte leder till köp debiterar vi 750 kr för varje besök. Avgiften inkluderar milersättning.

Istället för sadelutprovning på plats hos kund, ser vi dock hellre att våra kunder kommer till oss i butiken i Löddeköpinge så att vi i lugn och ro kan visa hur sadeln är uppbyggd, hur den fungerar och hur den kan justeras. Du bokar en tid hos oss och avsätter ett par timmar för utbildning och genomgång. Du får möjlighet att se alla modeller, provsitta sadlarna och välja ut den modell och sätesstorlek som passar dig bäst. Därefter lånar du hem en sadel som du provar enligt "Prova-först" konceptet, se ovan. Om det leder till köp så kommer vi gärna ut och gör efterjusteringar om så önskas. Detta alternativ till traditionell sadelutprovning är helt kostnadsfri.