Du som söker en bomlös sadel och inte behöver annan support än ren vägledning vad gäller anpassning, ska absolut välja en EasyBack. I gengäld får du en trevlig bomlös sadel till ett lågt pris. Sadeln är byggd efter samma koncept och principer som Masterback. 

EasyBack är klädd i syntetmaterialet Amara, har fixerade paneler och är därmed inte lika flexibel och påkostad som "storebror" MasterBack. På plussidan finns en del nya finesser och en ny fräck design.

Panelerna är fixerade på sadeln, dvs du kan inte ändra och justera dem, dom sitter fast likt en bossa på en bomsadel. Behöver du justera sadeln måste du använda en pad. Får du fram el baklut är det enklast att justera detta med en vanlig enkel kilpadd. Har du hamnat för nära hästen så räcker det oftast att lägga under en renskinns- eller fårskinnspad. Men i likhet med MasterBack ska du fortfarande använda ett helt vanligt schabrak under sadeln.

Du kan inte utnyttja konceptet "prova först" men har givetvis full returrätt (mua fraktkostnaden t/r) inom 10 dagar om sadeln inte motsvarar förväntan.

- EasyBack finns i 2 modeller, se nedan
- 2 sätesstorlekar, inga specialbeställningar
- Syntetklädsel i Amara med läderdetaljer
- Endast svarta sadlar med silverdekorationer
- Fixerade paneler i standardhöjd
- På dressyrmodellen ligger stiglädret utanpå alternativt under kåpan.
- En stigläderkrämpa
- Vägledning, men i övrigt ingen support under utprovningstiden
- Ingen möjighet att utnyttja konceptet "prova först"