Man har länge känt till att hampa har många positiva effekter för hälsan, men ingen kunde förklara varför. Hur kan en enda planta motverka så vitt skilda sjukdomar som ateroskleros, IBD, hjärt-kärlsjukdom, parkinson, ångest, etc.? Svaret kom på 90-talet, när vetenskapen upptäckte endocannabinoidsystemet, se länk till mer info nedan.

CBD-olja
är en olja som utvinns av industrihampa. En växt som odlas framförallt i Europa och även i Sverige. Till skillnad från cannabis-olja innehåller CBD-olja ingen THC (eller väldigt lite, under 0,2%). Det är THC som ger psykoaktiva effekter och är anledningen till att man blir ”hög” när man röker cannabis. Cannabidiol (CBD) har ingen psykoaktiv effekt som THC har.

CBD-oljan har länge studerats av vetenskapen men det är först nu på senare tid som intresset har växt. Det finns en mängd vetenskapliga artiklar och publikationer på nätet om man söker på "CBD oil" eller "cannabidiol". Här i Sverige har intresset för CBD-olja och andra former av CBD-produkter ökat kraftigt den senaste tiden. Mycket beroende på att tidningar och TV uppmärksammat hälsoeffekten på olika sätt. Vi har fått se fler och fler personer som träder fram och berättar om sina upplevelser och vilken effekt de upplevt av CBD.

Industrihampan odlas oftast utan konstgödning eller besprutning eftersom den är väldigt tålig och har en mängd inbyggda skydd mot ohyra och sjukdomar.

Den största tillverkaren av olja och hampaprodukterna i Sverige (Scandinavian Hemp) uppger att den Hampa de använder kommer från odlingar i Sverige helt utan bekämpningsmedel eller konstgödning.

Varför Hampa? Läs mer >>
Endocannabinoidsystemet, EC-systemet. Läs mer >>